Marjapiirakka

Opettele tekemään muropohja ilman että tarvitset ohjetta. Sen jälkeen voit käyttää sitä pohjana kaikille piirakoille, kuten rahka, marja-kermaviili, ja esim. mustikkapiirakalle. Pohjan ohje alla.


100 g voita

1 dl sokeria

1 kpl kananmuna

180 gr vehnän jyviä

1 tl leivinjauhetta

Aloita mittaamalla n.180 grammaa vehnän jyviä. Laita mylly käyntiin ja jauha jyvät karkeahkoksi jauhoksi. Myllyn pyöriessä ota 100 gr voita ja sekoita desi sokeria voin joukkoon mieluiten puisella kauhalla painellen. Kun seos on ikäänkuin vaahdottunut lisää siihen muna ja sekoita vaikka sähkösekoittimella, mutta ellei sellaista ole voit jatkaa tämän osuuden käyttäen puukauhaa.


Kun muna on sekoitettu voi-sokeri seokseen on jauho varmaan valmista. Sekoita jauhoon 1 teelusikallinen leivinjauhetta. Sen jälkeen sekoita jauhot voi-sokeri-muna seokseen. Saatuasi tasaisen seoksen joka ei tartu käsiin tai kauhaan voit painella taikinan vuokaan. Jos käytät teflon vuokaa ei sitä tarvitse voidella, vaan taikina laitetaan siihen suoraan.


2 dl mustikoita

3 rkl sokeria

2 rkl perunajauhoja


Sekoita mustikat sokeri ja perunajauhot keskenään jonka jälkeen seoksen voi kumota vuokaan levitetyn taikinan päälle.  Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Lopputulokseksi saat todella maukkaan täysjyväpiirakan.