Tarvittavat ainekset kolmeen annokseen:

Katso video tästä


100 grammaa vehnän tai speltin jyviä

1/2 litraa vettä, josta osan voi korvata maidolla

1 teelusikallinen merisuolaa


Ohje:


Laita neste kattilaan, heitä sekaan suola ja pistä levy päälle.

Säädä viljamyllyn karheus n. 3 kohdalle. Kaada viljamyllyn suppiloon jyvät ja aloita jauhaminen.

Vispilöi kattilassa lämpiävää nestettä samalla kun mylly jauhaa jyvät. Jauhamiseen menee aikaa n. 1 minuutti.

Kun jyvät ovat jauhaantuneet sopivan hienoksi voit kaataa rouhemaisen jauhon kattilaan. Sekoittele valmistuvaa puuroa, ettei jauho jämähdä pohjaan. Kun puuro näyttää olevan kiehumispisteen lähellä, nosta kattila pois liedeltä ruokapöytään. Siunaa ruoka ja voit tarjoilla sen.


Huom:

Puuro valmistuu todellakin hämmästyttävän nopeasti ja valmistuksessa ei hukata mitään niistä ravinteista mitä nisunjyvässä itsessään on. Kaikki E- ja B-ryhmän vitamiinit ja hivenaineet tulevat sinun elimistösi käyttöön.

Puuron paksuus tässä ohjeessa on riippuvainen siitä, millä karheudella jauho jauhetaan. Jos säätö on hienolla niin puurosta tulee paksua ja se sakenee jo ennen kiehumista. Vastaavasti rouhemaiset jauhot imevät itseensä nesteen vähän hitaammin ja puurosta voi tulla juoksevampaa - vellimäistä.

”työ tekijäänsä neuvoo”


Tarjoile marjakeiton kanssa tai kanelisokerin ja voisilmän kera!