2,5 dl vettä

1/3 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

1/4 dl rypsiöljyä

6 dl vehnäjauhoja (tässä käytin 2 dl valkeita vehnäjauhoja ja 4 dl itse jauhettuja täysjyvävehnäjauhoja)


Lämmitä vesi kädenlämpöistä hieman lämpimämmäksi, lisää joukkoon suola ja sokeri. Alusta taikinaan jauhot+hiiva sekä viimeiseksi öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja painele taikina voideltuun leipävuokaan. Anna taikinan kohota vielä leipävuoassa liinalla peitettynä n. 1/2 h ennen paistamista.

Paista 175 asteessa reilut 1/2 tuntia. Anna kypsän leivän jäähtyä hiukan ennen kumoamista

Vaalea vuokaleipä    (Kiitokset tästä reseptistä ja kuvista asiakkaalle)