Yleistä myllystä:

Mylly on käsikäyttöinen täysin suomalainen jyvämylly. Myllyn kivet ovat graniittia ja kestävät käytössä kymmeniä vuosia. Myllyä ei ole lakattu tai käsitelty millään muullakaan aineella vaan siihen on suhtauduttava niinkuin esimerkiksi puukauhaan. Ainoastaan kahva johon tartutaan myllyä pyöritettäessä on vahattu puuvahalla.

Myllyllä voi jauhaa vehnää, ruista, ohrasuurimoita, spelttiä riisiä ja vaikka hirssiä. Kaura on öljykasvi eikä sovellu kivimyllyllä jauhettavaksi. Kiviä säätämällä saa jauhettua sekä karkeaa, että hienoa jauhoa leivontaan. Lopputulos on aina terveellistä täysjyväjauhoa.


Miksi kannattaa hankkia jyvämylly:

Viljavalmisteet ovat hyvän ruokavalion perusta. Ne sisältävät paljon hiilihydraatteja, kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita (ks. luku Vitamiinit ja kivennäisaineet 23) sekä muita arvokkaita ravintotekijöitä, kuten lignaaneja. Viljavalmisteet ovat selvästi paras ravintokuitujen lähde. Runsaan kuidunsaannin on osoitettu suojaavan niin syöpätaudeilta (mm. paksusuolisyövältä), sydän- ja verisuonisairauksilta kuin diabetekseltakin. Viljavalmisteita kannattaa valita joka aterialle vaihdellen leipiä, puuroja, mysliä, riisiä ja pastoja sekä suosia täysjyväisiä vaihtoehtoja (täysviljavalmisteita). Mitä täysjyväisempi tuote on, sen paremmin viljan arvokkaat ravintotekijät ovat tallella.(lainaus Duodecim sivuilta)

 

Käyttöohje ja tarkemmat tiedot:

Valmistus. Kempeleessä

Valmistaja: Oulun verhoilutalo/ Jukka Kauppila 0400555888

verhoilutalo@gmail.com

Näin tilaat myllyn:

Ilmoita nimesi ja osoitteesi sähköpostiin verhoilutalo@gmail.com

Voit myös  tilata txt-viestillä      0409648008

Aina voit myös soittaa     Jukalle 0400555888